Flora vidaregåande skule/Elev og føresett/IKT og ressursar/Foreldretilgang til fråvær og karakterar

Foreldretilgang til fråvær og vurdering

Sogn og Fjordane fylkeskommune har opna for at dei videregåande skulene kan gi foreldre tilgang til vurderings- og fråværsmodulen i Skolearena.

Skolearena er det verktøyet lærarane brukar til føring av fråvær og karakterar, vurderinger og eventuelle kommentarar. Som føresett kan du såleis følge med på oppmøte, karakterar, varsel og prøveresultat. For å få tilgong til Skolearena, må foreldrene registrere seg og søkje om tilgong.

Framgangsmåte:

1. Gå til Skolearena. Linken finn de på skulens heimeside (www.flora.vgs.no), eller skriv inn «www.skolearena.no» i nettlesaren.

2. Velg «Foresatte»

3. Velg «Ny foresattbruker»

4. Fyll inn nødvendig informasjon, og velg «Neste». NB! Skoleeier er «Sogn og Fjordane fylkeskommune»

5. Fyll inn nødvendig informasjon, og følg alle stega

Kontaktlærer godkjenner forespørsel

Kontaktlæraren til elven får automatisk e-post om at foreldra ønskjer tilgang, og må godkjenne dette i Skolearana

1) Gå inn på verktøyet «Elevar»

2) Velg arkfanen «Føresettetilgang»

3) Aksepter forespørselen fra foresatte ved å klikke på «Aksepter – Grønt ikon»

 Foreldrene/

Når eleven vert 18

Når eleven fyller 18 år og blir myndig, vert foreldretilgongen til Skolearena sletta automatisk.