Elevar prøver ut solcellepanel

Solceller og bærekraftig utvikling

Flora vgs har fått prosjektmidlar til eit tverrfagleg prosjekt om bærekraftig utvikling. Dette kopla vi saman med solcelleprosjektet skulen er involvert i i Malawi.

Flora vgs har i samarbeid med ein lokal organisasjon bygd opp eit solenergiselskap som elektrifiserer landsbygda i Malawi. Dette prosjektet lar elevar og lærarar på vg1 ta aktivt eigarskap i korleis desse solenergiløysingane både kan skape utvikling i eit av verdas fattigaste land samtidig som det sparer miljøet lokalt så vel som globalt.

Med dette som utgangspunkt arragnerte lærarane i Samfunnsfag og Naturfag ein fagdag 2/11. Det starta med ei fordjuping i temaet bærekraftig utvikling slik at alle skulle få ei felles oppfatting om kva det går ut på. Vidare vart dei 60 elevane delte inn i grupper for å lære om solceller, deira bruksområder og i å øve seg i å gjere bærekraftige val som forbrukarar. Alle gruppene var innom tre postar før dei avslutta det heile med å lage veggplakatar til biblioteket som ei utstilling for resten av skulen.

Ei forlenging av denne dagen kjem i samband med internasjonal dag 9/11. Då skal dei aller fleste klassane på skulen på foredrag med Jon Strand som er dagleg leiar i Kumudzi Kuwale - selskapet som elektrifiserer landsbygda kring Nkhotakota i Malawi. Han skal fortelle korleis dei har klart å auke livskvaliteten for tusenvis av fattige innbyggarar i distriktet - samtidig som det reduserer klimautslepp.

Her er eit knippe bilete frå dagen.